Beweeg mee!

Onder ideale weersomstandigheden heeft op zaterdag 14 juni een beweegevenement voor senioren plaatsgevonden in De Beweegtuin bij het evenemententerrein achter De Kattendans. Het geheel werd mogelijk gemaakt door Dorpsraad Bergeijk ’t Hof, GGD Brabant-Zuidoost, RSZK ’t Hofhuys en de gemeente Bergeijk.

Het prieeltje tussen fitness-parcours en het ronde gebouw van RSZK ’t Hofhuys was gezellig ingericht met tafeltjes, stoelen en een echte theebar verzorgd door de GGD.

De opening van het beweegevenement werd verricht door wethouder Sport, Frank van der Meijden waarna een aantal bezoekers volop ging bewegen. Er was een rijk voorziene tafel van de pedicures Medivoet-leven op goede voet en Blije Voeten van de brancheorganisatie Provoet en materiaal van schoenenwinkel Geenen. Onder leiding van RSZK Welzijn werden in een kring bewegingen gedaan op muziek.

Advies en ondersteuning kon men krijgen bij en op de fitnessapparatuur door de fysiotherapeuten Sjaak en Ira Coenen uit Riethoven en Laura Heuvelmans. Het fitnessparcours werd onlangs uitgebreid met twee nieuwe toestellen, mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Ook kon men kijken bij en/of meedoen aan spelletjes op de jeu de boules banen achter theater De Kattendans.

Dankzij de inzet van RSZK mochten wij de keuken van ’t Hofhuys gebruiken voor koffie, limonade, als watertap, het maken van de gesponsorde gezonde hapjes van Jumbo Luyksgestel en verder het lenen van diverse spullen van RSZK ‘t Hofhuys. Heel veel hulp en ondersteuning hebben we daarbij gehad van gemeente Bergeijk. Wij bedanken alle andere vrijwilligers voor hun hulp bij het voorbereiden, inrichten en ondersteunen van dit evenement.

Heeft u deze feestelijke middag gemist? Dan niet getreurd! De beweegtuin is gratis toegankelijk voor iedereen.

Het hele evenement is vast gelegd door Birgit van Herk fotografie.

Plaats een reactie