Nieuw trimparcours voor jong en oud

De nieuwe trimbaan voor jong en oud in de vorm van een fitness-parcours is aangelegd. Iedereen mag de trimtoestellen gratis gebruiken en er naar hartenlust op oefenen zoals kinderen van de basisschool, jongeren, volwassenen, (sport)verenigingen en actieve ouderen. Bewegen is goed voor iedereen. Of je nu een betere conditie wil of wenst af te vallen… probeer de toestellen van de trimbaan. De realisatie van het geheel is mede mogelijk gemaakt door zogenaamde i-DOP gelden. Dat staat voor Integrale DorpsOntwikkelPlannen, waarbij de Provincie gelden beschikbaar stelt (50% van de kosten) voor projecten, waarbij de zelfwerkzaamheid van de inwoners met hun dorps- en kernraden versterkt wordt. Wat later dit jaar zal het terrein nog officieel geopend worden.

Rond de toestellen is in cirkels kunstgras aangelegd. Het echte gras eromheen moet nog verder aangroeien. We hopen, dat iedereen er met respect mee omgaat. In de toekomst kan het terrein nog verder uitgebreid worden met weer andere toestellen, mits we de financiën ervoor rond kunnen krijgen. Om eventuele vragen hierover te voorkomen kunnen wij melden dat de oude trimbaan in het bos niet meer voldoet aan de tegenwoordige eisen, die aan een trimparcours gesteld mogen worden. Dit parcours is totaal versleten en wordt opgeruimd. Het blijft wel een mooie wandelroute. Tot slot het volgende: wees sportief en doe mee. Ook jouw spieren zullen je er dankbaar voor zijn.

De trimbaan bevindt zich tussen het ronde gebouw van het Hofhuys (bejaardenhuis) en de kapel in het bos, rechts van het evenemententerrein.

Plaats een reactie