Poep aan je schoen!

Nu veel activiteiten vanwege de coronaperiode stil liggen, gaan veel mensen wat vaker wandelen. Ook de viervoeters mogen dan met hun baasjes mee om samen te genieten van de buitenlucht in de bossen of om de hoek in de buurt. Het is fijn om met de hond lekker actief buiten in beweging te zijn maar soms geeft het ook overlast.

Op een aantal locaties (o.a. Hanewinkelstraat ) zijn door kinderen zelfgemaakte kleurrijke protestbordjes in de grond geprikt met daarop de tekst “wij willen spelen zonder hondenpoep” en voorzien van een duidelijke tekening.

De dorpsraad Bergeijk ’t Hof is het helemaal eens met deze kids. Daarom delen we graag deze foto van één van de bordjes en doen we een oproep aan alle hondenbezitters: Neem plastic zakjes mee en ruim de hondenkeutels op als de hond wordt uitgelaten. Opgeruimd staat netjes en zo kunnen kinderen heerlijk onbezorgd buiten spelen op de trottoirs of op de grasveldjes (zonder poep aan hun schoenen!)

Binnen de gemeente Bergeijk zijn op meerdere locaties rode hondenpoepcontainers geplaatst waar hondenbezitters de gevulde zakjes in kunnen deponeren. Kleine moeite toch? Alvast bedankt!

Bordjes met tekst "Wij willen spelen zonder hondenpoep"