Project “Ben ik in beeld?”

Nicole Zelissen (dorpsondersteuner te Bergeijk) en Eveline Poldervaart  (wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Bergeijk) zijn een project gestart. Tijdens het project “Ben ik in Beeld?” willen zij graag de  ouderen weer in beeld krijgen door met hen in gesprek te gaan zodat ouderen hun stem kunnen laten laten horen. Zij kunnen ouderen van informatie voorzien in hun vertrouwde omgeving en zo nodig doorverwijzen.

Nicole is werkzaam als dorpsondersteuner op het ’t Hof  en zet zich in voor mensen die een vraag of wens hebben op breed  gebied van zorg en welzijn.  Door dit project worden deze vragen inzichtelijk en wordt advies op maat gegeven.

Bij Eveline is de aandacht gewekt door een studiereis naar Cuba. In Cuba is de gezondheidszorg net zo hoog als hier in Nederland, ondanks de armoede. Dit bereiken ze daar door preventief te handelen en via dit project  willen ze graag de eerste stap zetten. In Nederland komen mensen vaak pas in beeld als er problemen zijn of als  iemand  ergens actief lid van is.

In Bergeijk wordt veel georganiseerd en gedaan, maar soms zien mensen “door de  bomen het bos niet meer”. Waar kunt u terecht voor hulp en/of ondersteuning? Naast de informatie die we dan geven ook een goodybag  met een leuke attentie mee om de  informatie nog eens rustig na te lezen.

Wat vragen we?

  • Ben u  65 plus en woont u in Bergeijk ’t Hof? Bel  of mail ons en ga met ons in gesprek.
  • Kent u iemand buren, vrienden of  familie, die in Bergeijk ’t Hof woont en boven de 65 plus is en wel informatie/ondersteuning kan gebruiken naar uw mening ? Laat het ons weten.

Onze contactgegevens