Sportmateriaal ’t Hofhuys

RSZK ’t Hofhuys heeft dankzij de inzet van dorpsraad Bergeijk ’t Hof en de gemeente Bergeijk, die een bedrag beschikbaar stelde, nieuw gymmateriaal verkregen. Het gaat hierbij om kleine balletjes, ringen, hoepels, een tafeltennistafel en nog vele andere gymspullen.

De RSZK biedt ouderen verschillende mogelijkheden om in beweging te blijven zonder hen teveel verplichtingen op te leggen.

Veel ouderen willen toch zelfstandig blijven wonen en mede dankzij de inzet van familie, buren en kennissen gaat dat vaak heel goed. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Dagactiviteiten kunnen dan een oplossing zijn. Cliënten met lichamelijke beperkingen komen één of meerdere dagen per week met andere deelnemers bij elkaar. In de groep staat het onderlinge contact centraal. Ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals bewegingsoefeningen, gezelschapsspelen, handvaardigheid en geheugentraining.

Daarnaast kan vergeetachtigheid een rol spelen bij ouderen, zelfstandig wonen wordt dan erg lastig. Voorbeelden van activiteiten die de RSZK biedt zijn geheugentrainingen, kookgroepen en spelactiviteiten op locaties van de RSZK of zorgboerderijen.

Op 28 april hadden alle ouderen de mogelijkheid om voor het eerst gebruik te maken van de materialen in het Hofhuys. Er werd met een glimlach gebruik gemaakt van de materialen. Aan tafel met een kopje koffie of thee een balletje overgooien of even een balletje slaan op de tafeltennistafel, er werd volop genoten!

Met het nieuwe gymmateriaal, heeft de RSZK nu nog meer mogelijkheden om ouderen te begeleiden bij het bewegen.

Plaats een reactie